Alegerea chiuvetei de bucatarie in functie de material

Daca tocmai ati inceput sa va documentati cu privire la achizitia unei chiuvete de bucatarie, probabil ati observant deja ca oferta producatorilor este extrem de variata, iar clasicele chiuvete din fonta au fost inlocuite de modele care se diferentiaza prin montaj, design, materiale, culori etc.

Pentru astazi insa, va propunem sa discutam despre chiuvete in functie de materialul din care acestea sunt fabricate.

CHIUVETE DE INOX

Chiuvetele fabricate din inox sunt poate cele mai raspandite in gospodariile din Romania, popularitatea acestora datorandu-se atat preturilor accesibile, cat si varietatii de modele si forme.

Calitatea si grosimea inoxului difera de la un producator la altul, motive pentru care veti gasi produse similare ca design si dimensiuni, dar cu diferente de pret considerabile. Cu toate acestea, caracteristicile generale ale chiuvetelor din inox sunt:

  • Usor de curatat, dar din cauza calcarului din apa sau a altor impuritati se pateaza foarte usor;
  • Rezistenta redusa la zgarieturi si la socuri daca grosimea si calitatea inoxului sunt scazute;
  • Gama variata de modele;
  • Rezistenta la temperaturi ridicate.

Desigur, pentru aceia dintre dumneavoastra care isi doresc o chiuveta din inox, fara a face insa rabat de la calitate si design, aveti posibilitatea de a va alege din oferta premium a unor producatori prezenti si pe piata din Romania.

Inoxul poate fi folosit in fabricarea chiuvetelor de bucatarie si impreuna cu un alt material precum sticla sau compozitul.

CHIUVETE DIN COMPOZIT

Compozitul este rezultat in urma amestecului mai multor tipuri de material, calitatea produsului final fiind oferita de materialele utilizate si de procentul acestora in compozitie. Principalele caracteristici ale chiuvetelor din compozit sunt:

  • Rezistenta la temperaturi ridicate si socuri;
  • Gama variata de culori;
  • Usor de curatat;
  • Strat antibacterian.

In oferta producatorilor de chiuvete veti gasi diferite tipuri de mixuri, dintre care amintim Tectonite-ul, Algranitul sau Fraganite-ul.

Tectonite-ul este un material sintetic format din combinatia a 3 elemente: fibra de sticla pe baza de polyester, un strat protector si textura. Rezultatul este un material rezistent la socuri si la temperaturi de pana la 300°C, usor de curatat si disponibil intr-o gama variata de culori.

Algranitul este un alt material compozit, ce contine 70% particule de granit, legate cu ajutorul unei rasini polimerice pentru a atinge o rezistenta la temperaturi inalte de pana la 280°C.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care isi doresc o chiuveta turnata impreuna cu blatul de bucatarie, trebuie sa stiti ca acesta solutie este disponibila si in Romania. Astfel, veti avea o bucatarie care nu doar va arata bine, ci va va scapa de neplacerile apei infiltrate si a zonelor in care se pot strange microbi. Fiind o solutie extrem de igienica si practica in ceea ce priveste curatenia, veti intalni adesea chiuvete turnate impreuna cu blatul in baile hotelurilor sau a altor spatii publice.

CHIUVETE CERAMICE

Chiuvetele ceramice pentru bucatarie nu sunt foarte populare in Romania, in ciuda faptului ca sunt foarte rezistente la temperatura, iar datorita suprafetei neporoase nu se pateaza, pastrand astfel un mediu igienic.

 

Tu ce chiuveta alegi?

Leave a Reply

%d bloggers like this: