Utilizarea caramizii in amenajari interioare

Utilizarea caramizii in decorarea unei incaperi reprezinta o modalitatea excelenta de a pune interiorul si exteriorul impreuna.

Peretii cu caramida expusa au devenit populari la sfarsitul anilor 1900, atunci cand oamenii au vazut in asta o solutie simpla de intretinere a caselor vechi, fara a mai fi nevoie sa refaca tencuiala. In prezent, designerii ce se ocupa de amenajarea caselor vechi, din caramida, aleg sa pastreze zone sau pereti cu caramida expusa pentru a crea senzatia de confort si caldura. Caramida poate fi utilizata in amenajari cu stiluri diferite, precum rustic, modern, scandinav, industrial etc.

Caramida expusa pe peretele cu fereastra

Proportia utilizarii caramizii

Proportia utilizarii caramizii intr-o amenajare este extrem de importanta. Aceasta poate fi utilizata pentru accentuarea anumitor elemente din incapere, precum semineul, sau poate imbraca intreaga camera. Un semineu imbracat in caramida va oferi incaperii personalitate si o va scoate din conventional.

Pentru dormitor, caramida este adesea utilizata pentru decorarea intregului perete pe care este amplasat patul, iar in bucatarie pentru zona dintre blat si corpurile suspendate.

Daca va doriti o astfel de amenajare si pentru locuinta dumneavoastra, dar nu aveti pereti din caramida clasica, neporoasa si fara gauri, trebuie sa stiti ca puteti apela la varianta utilizarii unei caramizi decorative. Aceasta este disponibila intr-o gama variata de culori, inclusiv in varianta complet alba. Amenajarea unui perete din caramida va poate ajuta sa delimitati vizual o anumita zona de restul incaperii, spre exemplu zona biroului sau zona de luat masa.

Fie ca veti opta pentru decorarea unui singur perete sau a mai multora, caramida poate fi utilizata cu succes si in amenajarea livingului.

Decorarea a doi pereti interiori din living
Decorarea unui perete interior si a peretelui cu fereastra

Intretinerea peretilor cu caramida expusa

Indiferent daca veti opta pentru pastrarea caramizii in forma sa naturala sau o veti lacui/conserva cu solutii speciale, intretinerea peretilor din caramida nu este dificila. Aceasta poate fi reparata in eventualitatea in care apar crapaturi si poate fi stearsa cu o carpa umeda, de preferat vara, astfel incat sa evitati aparitia mucegaiului.

Daca ati ales sa vopsiti caramida, va trebui sa reluati procesul o data la 4,5 ani. Tocmai de aceea, trebuie sa analizati bine aceasta varianta inainte de a lua o decizie in acest sens.

Noua ne plac foarte mult amenajarile interioare cu caramida si ne-am bucura daca ati impartasi cu noi poze ale unor astfel de amenajari (personale).

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: