Stilul Pop Art – un stil de amenajare indraznet

Daca iti plac culorile si esti suficient de indraznet sa le combini intr-o amenajare interiora, atunci stilul Pop Art poate reprezinta alegerea potrivita pentru tine.

Am prezentat de-a lungul timpului diverse stiluri de amenajare precum stilul industrial sau stilul scandinav, dar astazi am ales sa va binedispunem cu un articol colorat. Tocmai de aceea, acest articol il vom dedica stilului Pop Art.

Stilul Pop Art isi are radacina in anii ’50, in Marea Britanie, dar s-a raspandit rapid si in SUA, acolo unde Andy Warhol a popularizat acest curent si a scos arta din zona academica si a dus-o in zona “culturii populare”. Sursele de inspiratie pentru miscarea artistica Pop Art au fost reclamele publicitare si artistii de televiziune/actorii, domenii ce au cunoscut o ampla dezvoltare peste Ocean dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Acest curent a influentat, in mod inevitabil, si domeniul amenajarilor interioare, elemente ale stilului pop art regasindu-se adesea si in amenajarile curente.

Stilul Pop Art este un stil indraznet in care sunt utilizate diverse modele geometrice, culori aprinse, portrete ale unor personalitati precum Marilyn Monroe sau Audrey Hepburn etc.
Amenajare moderna cu elemente Pop Art

Miscarea artistica Pop Art nu este pe placul majoritatii, fiind adesea catalogata drept “kitch” sau “superficiala”. Cu toate acestea, arhitectii si designerii contemporani reusesc sa inglobeze elemente ale stilului Pop Art in amenajari aerisite, vesele si deloc extravagante.

Daca si tu iti doresti sa aduci in amenajarea casei tale elemente ale acestui stil, poti alege dintr-o varietate de optiuni: tapetul sau covorul cu modele geometrice, portrete colorate ale unor vedete, o masuta de cafea intr-o nuanta aprinsa precum galbenul, panouri cu benzi desenate etc.

Sursa fotografie: www.essentialhome.eu

Asa cum probabil v-ati dat seama deja, amenajarile in acest stil sunt preferate majoritar de tinerii care locuiesc singuri, fara parteneri si nu au copii.

Credem totusi ca stilul Pop Art se potriveste perfect pentru amenajarea camerei unui copil, mai ales daca acesta este pasionat de universul “super eroilor”. Panourile din PAL printate cu imagini din banzile desenate pot personaliza intr-un mod creativ camera copilului tau, fara investitii financiare considerabile.

Indrazneste sa fii creativ!

Leave a Reply

%d bloggers like this: